Komment tízperc – gomba képek, GPS koordináták

Arra gondoltam, hogy – mivel másként nem lehet, – megpróbálok itt reagálni a Marketen a HungiFungi-ra adott kommentekből, amire tudok.

Mivel már van pár komment és várhatóan még lesznek is, ezért ebből “sorozatot” gondoltam indítani.

Ezúton is bíztatok mindenkit, hogy kérdésével közvetlenül keressen meg minket (info[kukac]hungifungi.hu), hiszen lehet, hogy válaszolni is tudunk, illetve előfordulhat, hogy lenne kérdésünk, amivel pl. egy hibát máris meg lehet oldani.

Tibor on December 26, 2011 (Motorola Defy with version 1.1.1) írta: Must Have!

Hiánypótló alkalmazás, és még jól is működik 🙂 Észrevételek a továbbfejlesztéshez: – még több kép az egyes gombákról – események, GPS koordináták csatolásának lehetősége az egyes gombákhoz

A dícséretet köszönjük, képet próbálunk annyit publikálni, amennyit csak lehet, de sajnos  van két akadály:
1. A jelenlegi 126 gombánál és a hozzá tartozó 288 képnél még “csak” 100 MB körüli az adatbázis, azonban 1000 gombánál a jelenlegi ütemmel 1GB várható. A képek számát duplázva ez az adatbázis méret, a letöltési idő, az igényelt SD kártya vagy memória hely, stb. is duplázódna, így csak óvatosan tudunk terjeszkedni.

2. Mivel csak saját illetve más által készített public domain licenszű képet használunk, így a forrásaink jelentősen szűkösek. ( = Egyszerűen egy csomó gombáról nincs több, publikálható minőségű képünk.) Innen-onnan szedett, kérdéses jogtisztaságú fotókat pedig nem használunk. Természetesen public domain felhasználású képeket szívesen veszünk, amennyiben az egyértelmű meghatározáshoz a kép elégséges  🙂
A saját fotókhoz meg magunknak és mindenki másnak is bőséges gombaszezont kívánunk 2012-re, hogy legyen utánpótlás!

GPS koordináták: valami ilyenben már gondolkoztam, tervbe van véve, hogy egyszer majd lehessen rögzíteni (akár fotóval is), hogy itt és itt ilyen gombát találtam (vagy véltem találni). A funkcióhoz további ötleteket örömmel várjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzés - csak embereknek *