HungiFungi frissítés beállítás

Komment tízperc – adatbázis

Szomorú nap volt számunkra a mostani bejegyzés, mivel 16 ötcsillagos értékelés után ez volt az első négycsillagos, miközben még talán hibáról sem beszélhetünk.

László on January 1, 2012 (GT-S5660 with version 1.1.1) írta:
Mk  Jó kis app.

Már csak azt nem értem, hogy miért akarja néhány napon
belül harmadszor letölteni az adatbázist, ami nélkül nem akar
elindulni. Ez bosszantó.

Ezt így elsőre sajnos mi sem értjük. A HungiFungi alapja egy robosztus, rengeteg adatot és fotót tartalmazó gomba adatbázis, lényegében ezen kereshet a felhasználó, ebben vannak eltárolva a különböző gomba leírások, ismertetők.

A program előnye (vagy legalábbis mi annak tartjuk), hogy folyamatosan tud frissülni, tehát nem az egyszer letöltött állomány marad meg örökre változatlanul, hanem újabb fotókkal, gombákkal, képekkel bővül a tudásbázis, esetleg korábban rögzített keresési opciókat javítunk, ha valamiért jónak gondoljuk.

Minden induláskor, de legfeljebb naponta egyszer (Beállítások között ritkábbra is állítható) ellenőrzi az app, hogy van-e újabb adatbázis, ha van, akkor pedig a felhasználó eldönti, hogy le akarja-e tölteni vagy sem. Ha félbeszakad egy elkezdett letöltés, akkor legközelebb ugyanonnan folytatódik.

HungiFungi frissítés beállítás

A fent jelzett esetben rejtély, hogy mi történt, mert adatbázis frissítés a program indulása óta összesen december 20-án történt, így (az értékelés pedig január 1-én) néhány napon belül új adatbázist a program biztos nem találhatott.

Mindenesetre a jövőben odafigyelünk rá, hogy a frissítések ne legyenek bosszantóan gyakoriak, de egyúttal tudjunk újdonságokat is közzétenni a HungiFungiban, hogy valóban ez lehessen a meghatározó gombahatározó.

Ezúton is bíztatunk mindenkit, hogy kérdésével akár közvetlenül is keressen meg minket (info[kukac]hungifungi.hu), vagy itt az oldalon keresztül, hiszen lehet, hogy válaszolni is tudunk, illetve előfordulhat, hogy lenne kérdésünk, amivel pl. egy hibát máris meg lehet oldani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzés - csak embereknek *