Mushrooms guide HungiFungi

App ajánló: Mushrooms guide (NatureSoft) gombahatározó

Ez egy kicsit csalóka alkalmazás, mert a nevéből és a leírásából kiindulva nem számítottam arra, hogy egy Guia de Setas elnevezésű ikont kapok eredményül.

mushrooms guide hungifungi

És persze nem csak az ikon neve spanyol, hanem az egész app is. Egyébként egy viszonylag egyszerű alkalmazás: a Lista Setas gomb “mögött” található a 125 gomba, melyek között a spanyol név alapján lehet keresni. A lista színkódolt, így zöld jelzi az ehető gombákat, a sárga a nem ehetőket és piros a mérgezőket.

Mushrooms guide HungiFungi

A gombák adatlapján egy színes grafika található a gombáról, illetve egy rövid spanyol ismertető, amelyet (nyelvismeret híján) sajnos nem tudok értelmezni. (Az ábrán: Boletus satanas – Sátántinóru.)

Mushrooms guide HungiFungi

A Galeria oldalon a gomba illusztrációk között lehet tallózni. A gomba nevét ekkor már valami furcsa módon sikerül csak kiírni (az ábrán: Russula paludosa – Lápi galambgomba).

Mushrooms guide HungiFungi

Ennyi, 1 EUR. Ennél a HungiFungi – a meghatározó gombahatározó csak kicsit kerül többe, de több fajt és több információt, illetve határozási funkciót tartalmaz, kiegészítve nagyfelbontású fotókkal.

[app]kim.setas[/app]

Előnyök:

  • ?

Hátrányok:

  • spanyol nyelvű
  • nincs határozás
  • keresés csak spanyol név alapján lehetséges
  • gombánként egy grafika
  • nem fénykép, hanem grafika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrzés - csak embereknek *